Sådan fik jeg en ny stol med laserskæring

laserskæringGiv din stol en ny form

Er du kommet til at købe nogle plasticstole, der ved nærmere eftersyn har en besynderlig form? Har du arvet nogle stole, der slet ikke passer til din egen stil? Med laserskæring kan dine møbler med metalstel få lige præcis den udformning, du gerne vil have, og det er slet ikke så dyrt, som du tror.

Nyt liv til gamle møbler

Da jeg skulle indrette de nye lokaler til vores restaurant, opdagede jeg, at baglokalet var fyldt med en stor bunke stole, som de tidligere lejere havde efterladt. Mit samlergen kunne ikke bære at smide dem ud, og derfor lod jeg dem stå et stykke tid i håb om, at de senere kunne bruges til noget. Tilfældet ville, at jeg fik ret. I restaurantens gamle lokaler havde vi ikke haft siddepladser ved baren, og vi havde derfor ingen barstole med. Flytningen havde kostet mere end beregnet, som sådan noget altid gør, og vi befandt os derfor i lidt af en kattepine. Da jeg var det, jeg kom i tanke om den bunke stole, der stod og samlede støv i baglokalet.

Laserskæring giver mange muligheder

Stolene havde i deres tidligere liv tjent som almindelige spisebordsstole og havde derfor ikke en passende form som barstol. Sædet var for dybt, og ryggen buede for meget og var for høj. Jeg lagde hjernen i blød og trawlede internettet efter metoder til at omforme akrylmøbler. Hurtigt fandt jeg frem til virksomheden Danlaser, der udfører specialordrer med laserskæring til favorable priser på projekter i både større og mindre målestok. Laserskæring kan udføres i mange materialer og er et oplagt valg, hvis du skal have fremstillet noget i aluminium eller akryl som i mit tilfælde. Det nordjyske firma guidede mig igennem hele processen med laserskæring og besvarede mine utallige spørgsmål med stor tålmodighed, så jeg ikke skulle ligge søvnløs om natten og spekulere på, om barstolene ville blive helt deforme.

Visionen blev indfriet

Stolene blev akkurat, som jeg havde håbet på, og da de kom på plads i baren så det ud, som om de altid havde stået der. De er så behagelige at sidde i, at flere af vores middagsgæster beder om lov til at blive siddende og spise i baren, når de først har siddet der lidt tid med en drink i hånden. I bagklogskabens lys er jeg overmåde tilfreds med, at jeg ikke sendte de gamle stole til storskrald, og jeg håber på, at jeg i fremtiden får mulighed for at benytte laserskæring til design af andre møbler til virksomheden.

Skriv et svar